-
עגלת הקניות שלך ריקה!
ההחלקה היפנית של יוקו סיסטם יצרה מהפכה של ממש בתחום החלקות השיער. נשים רבות מצטרפות מדי חודש למעגל ה"מאושרות ופטורות מפן" כחלק מהמהפכה . התהליך אינו פשוט להבנה, השוק פרוץ וטווח המחירים ורמות המקצועיות אינסופי, לכן ליקטנו עבורכן את השאלות הנפוצות ביותר כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת:
\n \nההחלקה היפנית של יוקו סיסטם היא ההחלקה הקבועה הראשונה והמקורית בעולם. היא הומצאה ע"י מעצבת השיער היפנית יוקו יושימוטה לארץ בתחילת שנות ה-2000, בזכיון בלעדי של מימון קוסמטיקס. לאחרונה קמו מתחרים להחלקה היפנית של יוקו, אך יש לזכור שהמקור לכולן הוא יוקו והנסיון שצברנו עם השניםבעולם בכלל ובשוק הישראלי הייחודי, לא יסולא בפז.
\n \nהחלקה יפנית הינה תהליך כימי אשר מבוסס על חומרים ייחודיים אשר מוחדרים לשערה ובאמצעות חום המחליק משנים את המבנה הבסיסי של השערה, מחליקים אותה, ובתוך כך גם הופכים את השיער לחלק כמשי, רך ובריא יותר. בין אם שיערך גלי, מתולתל או אפילו מקורזל במיוחד, בעזרת תהליך האורך כמה שעות בלבד תוכלי לצאת מהמספרה עם שיער חלק ומבריק, בדיוק כפי שתמיד חלמת.
\n \nתהליך ההחלקה אורך בדרך כלל בין 3-4 שעות. תלוי באורך השיער, האם השיער דק או עבה, מקורזל או גלי טבעי או צבוע? ככל שהשיער יותר דק/עדין, פגום או צבוע, ההחלקה תשאר פחות זמן על השיער.
\n \nהשיער שעבר החלקה יפנית חלק לנצח. משום שלא מדובר כאן בתהליך המשפיע באופן זמני על השיער או על ציפוי זמני לשערה - אלא על שינוי במבנה השערה עצמו.
\n \nיחד עם זאת, תהליך ההחלקה היפנית אינו משפיע על השיער החדש, הצומח עם הזמן. על כן כאשר כבר ניתן להבחין במידה ניכרת בשורשי שיער החדש שצומח, (מינימום 5 ס"מ) יש לבצע חידוש החלקה אצל מעצב השיער. פרק הזמן הממוצע לביצוע רענון וחידוש ההחלקה נע על טווח של חצי שנה עד שנה ומשתנה בעיקר בהתאם לסוג השיער, כאשר ככל שהשיער מתולתל או מקורזל יותר כך יהיה צורך לחדש את ההחלקה כל פרק זמן קצר יותר.
\n \nלא. אם שיערך כבר עבר החלקה יפנית וברצונך לבצע שוב החלקה, ההחלקה תתבצע רק על החלק החדש של השיערה, שטרם הוחלק. אורך השורשים החדשים חייב להיות מינימום 5 ס"מ על מנת לבצע החלקה.
\n \nאפשר לומר שזאת אחת משתי השאלות הנפוצות ביותר (השניה היא האם אפשר לבצע החלקה יפנית על שיער מובהר) אין כל מניעה לעבור החלקה יפנית בהריון, מאחר והחומר נמרח עד כ 1 ס"מ מהקרקפת ולא בא עימו במגע. עם זאת, הגוף עובר שינויים קיצוניים במיוחד בשלושת החודשים הראשונים להריון, ולכן המלצתנו היא לא לבצע הליכים משמעותיים בשליש הראשון של ההריון, אלא להמתין לשליש השני ואז להנות משיער חלק בריא ומלא ברק.
\n \nאין שום צורך להשתמש במייבש שיער בכדי להחליק שיער שעבר החלקה יפנית. כאמור שיער שעבר החלקה ישאר לנצח חלק לחלוטין. במייבש שיער ניתן להשתמש רק בכדי לייבש שיער רטוב בעדינות ולא במגע עם השיער.
\n \nברוב המקרים, לא ניתן לבצע החלקה יפנית על בלונד פסים או גוונים. על מנת לבחון באופן מדויק את היכולת לבצע החלקה יפנית מבית יוקו סיסטם על גבי שיער שעבר תהליכים שונים, ישנו צורך באבחון מדוייק של כל מקרה לגופו. אם צבעת את שיערך, ביצעת 'גוונים' או 'פסים' או ששיערך עבר טיפולים או תהליכים כימיים כלשהם, מוטב שתפני אל מעצב השיער שיבדוק את כדאיות ביצוע ההחלקה.
\n \nהחלקה ברזילאית או החלקת קראטין הן אותו דבר בעקרון, ולמרבה ההפתעה הן אינן החלקות כלל. הן טיפול משקם שמצפה את השערה, ומחזיק כמה חודשים עד שהחפיפות ומזג האוויר פוגעים בציפוי ואז השיער חוזר לקדמותו. אם היו לך תלתלים: - הם יחזרו כאיו לא עברת החלקה.
\n \nלעומת זאת, החלקה יפנית משנה את מבנה השערה לצמיתות, תוך כדי שיקום. שיער שהוחלק בהחלקה יפנית יהיה חלק לנצח, ויהיה צורך רק לחדש שורשים.
\n \nכדאי לקחת בחשבון שהחלקות הציפוי כוללות פורמלהיד, חומר מסרטן המסוכן לבריאות, וההחלקה היפנית של יוקו סיסטם לא כוללת פורמליהיד ובטוחה לגמרי.
\n \nעוד מיתוס ששמחנו לנפץ. שמפו עשיר במלחים הוא שמפו שמנקה בביסודיות את השיער והקרקפת. מקור הטעות הוא ב"החלקות ברזילאיות/קראטין" שהיו נפוצות בשוק והיו זקוקות לשמפו עדין שלא יפגע בציפוי הזמני. ההמלצה שלנו?? קני שמפו מצויין עשיר במלחים ללא חשש. כמובן שהמלצתנו היא שמפו של יוקו, מאחר והיפנים בנו את מערכת ההחלקה כך שכל חלק מחזק את התהליך הבא.
\n \nאת מוצרי ההחלקה המקצועיים יכול לקנות רק מעצב שיער והם כפופים להדרכה פורמלית מהחברה. את השמפו והמסיכה של יוקו סיסטם, ניתן לקנות כאן בחנות האתר (לצפייה ורכישת מוצרים) או אצל מעצב השיער שאצלו את מבצעת את ההחלקה. (לרשימת המספרות המומלצות לחצי כאן)
\n \nכל מעצב שיער שעובד עם יוקו סיסטם ישראל באופן קבוע נמצא ברשימת המספרות המומלצות באתר. מעצבי שיער שעברו השתלמות מקבלים תעודה של יוקו סיסטם ישראל שנראית כך:
\n \n(תמונה של תעודה). בנוסף, למספרות מומלצות במיוחד ומנוסות במיוחד, יהיה באנר שלנו בפייסבוק, או מוצרי פרסום על חלונות או קירות המספרה.
\n \n